Hiljaisen tietokoneen rakentaminen

Hiljainen tietokone on ainoa järkevä lähtökohta musiikkistudioon, jossa äänen taltiointi ja tarkkailu ovat ensiarvoisen tärkeässä roolissa. Tämä on myös tärkeää esim. podcast- tai videotuotannossa, mutta hiljaisuudesta on myös iloa tavallisessa toimisto- tai kotikäytössä. Tässä artikkelissa tarkastellaan kahta erilaista lähestymistapaa hiljaisen tietokoneen rakentamiseen.

Hyvällä ilmakierrolla varustettu, mutta huonosti vaimennettu kotelo

Tässä lähestymistavassa keskitytään tehokkaaseen jäähdytykseen. Hyvällä ilmankierrolla varustettu kotelo mahdollistaa tuulettimien käytön alhaisilla kierroksilla, mikä tuottaa vähemmän ääntä ja pitää komponentit viileämpinä. Tällainen ratkaisu on erityisen hyödyllinen, jos tietokone ajoittain altistuu raskaalle kuormitukselle.

Hyvin vaimennettu, mutta huonolla ilmankierrolla varustettu kotelo

Toinen lähestymistapa keskittyy äänenvaimennukseen. Vaikka hyvin vaimennettu kotelo voi tarjota hiljaisen käyttökokemuksen, se yleensä heikentää jäähdytystehoa. Tämä johtaa tuulettimien tarpeeseen pyöriä suuremmilla kierrosluvuilla komponenttien jäähdyttämiseksi, mikä voi lisätä tietokoneen äänekkyyttä.

PWM-tuulettimet vs. DC-tuulettimet

PWM-tuulettimet, joissa on neljä liitintä, tarjoavat paremmat säätömahdollisuudet kuin kolmipinniset DC-tuulettimet. PWM-tuulettimien kierroslukua voidaan hallita tarkemmin tarkemmin ja nopeammin, mikä auttaa saavuttamaan optimaalisen jäähdytyksen ilman turhaa melua.

Vesijäähdytys ja AIO-järjestelmät

Vesijäähdytysjärjestelmät ja All-in-One (AIO) -jäähdytysratkaisut ovat erinomaisia vaihtoehtoja, kun suunnitellaan hiljaista tietokonetta. Ne pystyvät pitämään lämpötilan tasaisena, mikä on tärkeää varsinkin silloin, kun tietokonetta kuormitetaan pidempiä aikoja.

Kokeilujen perusteella on helpompi saavuttaa hiljaisia lopputuloksia rakentamalla hyvin jäähdytettyjä tietokoneita sen sijaan että rakentaisi erityisen hyvin vaimennettuja koneita. Muita hyötyjä hyvin jäähdytetyissä koneissa ovat komponenttien pitkäikäisyys, kun korkeita lämpötiloja ei pääse syntymään. On kuitenkin tärkeää huomata, että joissakin tilanteissa tietokoneet, joissa on vaimennettu koppa, voivat olla erityisen hyödyllisiä. Tärkeintä on, että tietokone suunnitellaan hyvin, komponentit valitaan huolella ja kaikki tietokoneen ominaisuudet optimoidaan kasauksen jälkeen.

Previous
Previous

Mitä ääniteknikko tekee ennen bändin saapumista keikkapaikalle?

Next
Next

Valitse oikea resoluutio ja kuvataajuus striimeihin ja webinaareihin