Valitse oikea resoluutio ja kuvataajuus striimeihin ja webinaareihin

Kun suunnittelet striimejä tai webinaareja, yksi tärkeimmistä päätöksistä on valita sopiva resoluutio ja kuvataajuus (FPS). Oikean valinnan tekeminen voi merkittävästi parantaa lähetyksen teknistä laatua ja parantaa katsojan katselukokemusta. Tässä artikkelissa käsitellään eri vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia suoratoistojen laatuun.

Jos webinaarissasi ei tarvitse näyttää pienen tekstikoon tai yksityiskohtaisten kuvien kaltaista materiaalia, 720p (1280×720p) on täysin riittävä lähetykseen. Tämä resoluutio tarjoaa hyvän kuvanlaadun kohtuullisella tiedonsiirrolla. Kuitenkin, jos suunnitelmissa on esittää PowerPoint-esityksiä tai muita yksityiskohtaisia sisältöjä, suosittelen Full HD -resoluutiota (1920 x 1080p), jotta kaikki yksityiskohdat tulisivat esiin oikealla tavalla.

Kuvanopeuden osalta 30 FPS on yleensä riittävä useimpiin striimeihin ja webinaareihin. Se tarjoaa sujuvan kuvan ilman merkittävää tiedonsiirron kuormitusta. Kuitenkin, jos sisältösi sisältää paljon liikkuvia elementtejä, kuten tanssia tai nopeita liikkeitä, harkitse korkeampien FPS-arvojen, kuten 60 FPS, käyttöä. Tämä tekee katselukokemuksesta miellyttävämmän.

On tärkeää huomata, että korkeampi resoluutio yhdessä suuremman FPS-arvon kanssa lisää tiedonsiirron tarvetta. Jos internet-yhteyden kapasiteetti on rajallinen tai yhteys on epävakaa, suosittelen pysymään 720p / 30 FPS -asetuksissa jotta lähetykseen ei tulisi katkoja tai sen laatu heikkenisi yllättäen.

Varmista internet-yhteyden paras mahdollinen suorituskyky kytkemällä lähetystietokone ethernet-johdolla suoraan reitittimeen. Tämä vähentää langattoman verkon aiheuttamia häiriöitä ja tekee lähetyksestä tasaisemman.

Yhteenvetona - valitse resoluutio ja FPS-arvo huolellisesti sen mukaan, millaista sisältöä aiot lähettää ja millainen internet-yhteytesi on. Oikean valinnan tekeminen voi merkittävästi parantaa katsojakokemusta ja varmistaa sujuvan lähetyksen.

Previous
Previous

Hiljaisen tietokoneen rakentaminen

Next
Next

Hyvä valaistus striimeihin!