Mitä ääniteknikko tekee ennen bändin saapumista keikkapaikalle?

Ääniteknikon työ alkaa tarkalla suunnittelulla ja valmisteluilla, jotta hän voisi varmistaa, että tapahtuma sujuu hyvin. Tässä on yleiskatsaus tyypillisestä prosessista:

Ensimmäinen askel on tutustua bändin tekniseen rideriin, joka antaa yksityiskohtaiset ohjeet tarvittavasta äänentoistolaitteistosta. Tämä sisältää tietoa soittimista, käytettävistä mikrofoneista, tarvittavista kaiuttimista ja monitoreista, sekä muista mahdollisista vaatimuksista. Ääniteknikko arvioi tarvittavat resurssit ja varmistaa, että kaikki tarvittava laitteisto on saatavilla ja toimintakunnossa.

Kun tarvittava laitteisto on valittu, se pakataan huolellisesti kuljetusta varten. Ääniteknikko varmistaa, että kaikki tarvittavat laitteet ja varusteet ovat mukana ennen kuin lähdetään matkaan kohti keikkapaikkaa. Saavuttaessa keikkapaikalle, ensimmäinen tehtävä on kuljettaa laitteisto autosta sisälle tapahtumatilaan.

Kun laitteisto on salissa, seuraava askel on selvittää sähköliitännät ja varmistaa, että tarvittava virta on saatavilla kaikille laitteille. Samalla ääniteknikko tutustuu saliin ja lavaan, hahmottaen järkevät paikat kaiuttimille, monitoreille ja mikrofoneille.

Kaiuttimet sijoitetaan järkeviin paikkoihin salissa, jotta äänelle saavutettaisiin paras mahdollinen kattavuus ja tasapaino. Kaiuttimet kytketään mikseriin ja varmistetaan, signaali kulkee odotetusti.

Mikrofonit asetetaan lavalle ja muille soittimille ottaen huomioon bändin toiveet. Ne kytketään mikseriin ja tarkistetaan, että ääni saadaan kunnolla talteen ja välitettyä eteenpäin.

Ennen bändin saapumista ääniteknikko testaa kaiuttimet käyttäen hänelle tuttua biisiä. Tämä auttaa häntä virittämään äänentoistolaitteiston sopivaksi tilan akustiikkaan ja varmistamaan, että kaikki toimii odotetusti. Tällä tavalla soundcheckin lähtökohta on paras mahdollinen.

Kun bändi saapuu paikalle ja aloittaa omat valmistelunsa, ääniteknikko voi keskittyä täysin heidän tarpeisiinsa ja varmistaa, että äänentoisto on juuri sellainen kuin bändi haluaa sen olevan.

Previous
Previous

Feedback - kuinka hallita ja minimoida akustinen kierto?

Next
Next

Hiljaisen tietokoneen rakentaminen